Tijdregistratie visualiseren voor een ict dienstverlener

Situatie 
Een ICT dienstverlener had de behoefte om hun urenproces te verbeteren. Het registreren van tijd door de medewerkers was niet voldoende. De organisatie had de wens om het proces te verbeteren met als gewenst resultaat verhoging van de omzet. 
 
Aanpak 
Met de organisatie de definities bepaald en omzetdoelstellingen vertaald naar doelstellingen per week qua uren en qua omzet. Koppeling gebouwd om de urenregistratie te ontsluiten naar Power BI en deze gevisualiseerd. Directie en medewerkers op weg geholpen bij effectieve communicatie met elkaar om het dashboard als verbetertool in te zetten om gezamenlijke doelstellingen te realiseren. 
 
Resultaat 
Binnen enkele weken was het gewenste eerste doel bereikt: 100% tijdregistratie door alle medewerkers. Vanuit het team kwam de wens om als volgende doel te werken aan de gefactureerde omzet. Binnen enkele weken was het resultaat zichtbaar en wordt op jaarbasis aantoonbaar meer omzet gerealiseerd. 
 
Onze rol 
In dit project hebben we qua techniek een API gebouwd om de data te ontsluiten met tijdregistratie en deze te visualiseren in Power BI. Daarnaast zijn we met directie en teamleden in gesprek gegaan om hen te begeleiden bij het proces van continue verbeteren.

Meer voorbeeld projecten: