Ontsluiten machinedata 

Situatie 
Een machinefabriek had de behoefte om machinedata te ontsluiten en te visualiseren om de performance van hun machines te verbeteren. De machinedata wordt verzameld op een IXON-router (zie www.ixon.cloud) en daarmee in de IXON-cloud. 
 
Aanpak 
Overeenkomstig het TDWI-model is eerst bepaald welke beslissingen ondersteund moeten worden. Vervolgens is bepaald welke data er voor handen is en hoe deze door PowerBI ingelezen worden. 

 
Resultaat 
Met het combineren van verschillende databronnen kan de manager operations met zijn team nu analyses maken over de performance van hun machines, inclusief de omgevingsfactoren. Met de inzichten kunnen ze nu beter voorspellen welk onderhoud wanneer nodig is aan een machine. Volgende stap die zij willen maken is het visualiseren van data van de machines van hun klanten. Hiermee kan de service afdeling nog beter de klant helpen de machines optimaal te gebruiken. 
 
Onze rol 
We hebben gekeken welke beslissingen ondersteund moesten worden met de visualisaties. En om de benodigde data gereed te maken in een datamodel, zodat ze gevisualiseerd konden worden.

Meer voorbeeld projecten: